Kosteutta rakenteissa?


 
Unsplashed background img 1

home

Palvelut
  • Vesivahinko / kosteusvauriokohteiden kosteuskartoitukset mittauspöytäkirjoineen.

  • Koneellisen pintarakennekuivauksen asennustyöt työkohteen vaatimustason mukaan, myös eristetilakuivauksen erikoislaitteet ja asennukset.

  • Uudisrakennusten / saneerauskohteiden rakennekosteusmittaukset, sekä tarvittaessa myös olosuhdehallinta-suunnitelmat, konsultointipalvelut.

  • Asuntokauppa-kohteiden kosteuskartoitukset.

  • Otsonointi / hajunpoistopalvelu.

  • Lämpökamerakuvauspalvelu lämpövuotojen, lattialämmityskaapeleiden / putkien paikallistamiseksi.

  • Mittauskalusto mm: Vaisalan HMP110 rakennekosteus-anturit / Vaisalan omat mittaputket, pintakosteusmittarit, piikkimittarit puunkosteuden p% -mittaamiseen, sekä purueriste-anturit lisätarvikkeineen.

  • Kuivauskalustoa saatavana monipuolinen valikoima.

  • Rakennekosteusmittaukset suoritetaan RT-kortin ohjeiden mukaan porareikämittauksena, tai vaihtoehtoisesti halutessa / tilanteen vaatiessa näytepala-mittauksena.

info

Laadukasta kosteudenhallintaa

JR Kuivauspalvelu on vesivahinkojen kosteuskartoituksiin, kosteusmittauksiin ja rakennekuivauksiin erikoistunut yhden henkilön yksityisomisteinen yritys, joka tarjoaa asiakaslähtöistä, ja yksilöllistä palvelua asiakkailleen nuorekkaalla ja maanläheisellä otteella vuosien kokemuksella.

Työkokemusta alalta on vuodesta 2003 lähtien, JR Kuivauspalvelun perustaminen sijoittuu alkuvuoteen 2013. Yrityksen kotipaikka on Hämeen sydämessä Hattulassa, palvelualueena on pääsääntöisesti Kanta-Häme, Pirkanmaa, Päijät-Häme, sekä Uusimaa.

Yrityksen perusarvoihin kuuluu mm: tuottaa luotettavaa mittaus ja kuivauspalvelua eri asiakaskunnille, jonka johdosta palvelutarjonnasta on jäävätty ulos varsinaiset rakennus / saneeraustyösuoritteet, jolloin asiakas voi olla luottavaisin mielin 100% varma, että saa puolueetonta ja luotettavaa palvelua.

Laajan ja hyvämaineisen yhteistyökumppani-verkoston johdosta asiakkaalle voidaan tarjota mahdollisuutta eri alojen ammattilais-palveluiden käyttöön, mm: rakennusliikkeiden, lvi-asennus liikkeiden palvelut ovat ainoastaan puhelinsoiton päässä.

Asiakaskunta koostuu pääsääntöisesti: taloyhtiöistä, rakennusliikkeistä, kunnista, yksityishenkilöistä, sekä vakuutusyhtiöistä.

JR Kuivauspalvelu on Tilaajavastuun, sekä Suomen Yrittäjät ry.n jäsenyritys. JR Kuivauspalvelulla on Rakenteiden kosteudenmittaajan henkilösertifikaatti nro: VTT-C-8878-24-12

waves

Vesivahingon sattuessa

Vesivahingot, sekä kosteusvauriot ovat ikäviä ja harmillisia tapahtumia, joita valitettavasti tapahtuu päivittäin. Syitä kyseiseen vaurioon on olemassa useita eri vaihtoehtoja, esim: yleisimmät syyt ovat putkirikko, pesukoneen / jääkaapin laiterikko, viemärivuoto, rakennusvirhe, kattovuoto, huolimaton veden käyttö ns kuivissa tiloissa, joissa ei ole sijoitettuna lattiakaivoa.

Mikäli kohteessa on havaittu putkirikko, ja vuotokohta on selkeästi näkyvissä, niin suositeltavaa on ottaa yhteyttä lvi-asennuspalveluun, jotta vuotokohta saadaan korjattua mahdollisimman pikaisesti.

Kosteusvaurioiden laajuutta lähdetään selvittämään alustavalla alkukartoituksella, jonka jälkeen tarvittavaa purkutyötä suoritetaan riittävältä ja kattavalta alueelta, kunnes kastumatonta rakennetta saadaan näkyviin.

Purkutöiden yhteydessä arvioidaan tarkemmin kastuneen alueen lopullinen laajuus, jonka jälkeen usein kohteeseen asennetaan koneellinen rakennekuivaus.

Kuivauskalustona käytetään pääsääntöisesti adsorptio-kuivainta, sekä levy-kuivaimia, jolla johdetaan kastuneeseen betonirakenteeseen lämpöä jaksotetusti, adsorptio-kuivain puolestaan poistaa kastuneesta rakenteesta nousevan kosteuden, jolloin kosteutta ei pääse sitoutumaan jo ennestään kastumattomiin rakenteisiin.

Asiakaskohteissa määritetään kuitenkin tapauskohtaisesti, millainen kuivauskalustotarve kohteessa kulloinkin on.

Unsplashed background img 2

Tiesitkö?

Kosteusvauriot ovat usein havaittavissa mm: pinnoitteiden värimuutoksina, rappauspintojen irtoamisena, muovimatto ja laattapinnoitteiden kiinnittyvyyden pettämisenä, mikrobikasvustona.

Kosteusvauriot ovat usein piileviä, joita ei paljaalla silmällä näe, kuitenkin on syytä olettaa kosteusvaurion mahdollisuutta, mikäli esim: vesimittarin havaitaan pyörivän koko ajan, vaikka vettä ei lasketa asunnossa / kiinteistössä, asukkailla on jatkuvasti nuhaa, tai kohteessa on havaittu selkeää maakellarin hajua muistuttavaa tunkkaista hajuhaittaa.

Tästä syystä on äärimmäisen tärkeää em. tapahtuman havaittua ottaa yhteyttä kiinteistön / huoneiston omistussuhteista riippuen omistavaan tahoon, isännöitsijään, tai suoraan vakuutusyhtiöön.

-----

Uudiskohteissa, sekä myös saneerauskohteissa tulee muistaa, että betonirakenteen pinnoitettavuuskelpoisuus tulee todeta luotettavasti, oli sitten kyse uudisvalusta, tai vanhemmasta betonista. Tällä toimenpiteellä varmistetaan se, ettei rakenteisiin jää kosteutta, joka ajan kuluessa mahdollistaa kosteusvaurioiden syntyä / hajuhaittaa.

Pinnoitekelpoisuusvaatimukset eri materiaaleille tulee ottaa huomioon rakennusvaiheen alkumetreillä hyvissä ajoin, jolloin aikatauluihin ei tule harmillisia viivästyksiä. Rakennusaikaisen kuivauksen suunnittelu ja kalustotarve-kartoitus kuuluu tarjoamiimme olosuhde-hallintapalveluihin.

Unsplashed background img 3